E ISLA BONEIRU

HET EILAND BONAIRE

Geografisch, Bonaire behoort tot de Benedenwindse Eilanden (Kleine Antillen) en is de tweede grootste van de drie ABC-eilanden (Aruba, Bonaire, Curacao), gelegen ten noorden van Venezuela. Politiek, het eiland is onderdeel van Nederland en een bijzondere gemeente van Nederland sinds 1 januari 2011. Enkele feiten en cijfers:

Total gebied: ~ 300 km²      Hoofdstad: Kralendijk      Inwoners: ~ 15.000
Talen: Nederlands (officieel), Engels, Papiamentu (Kreyòl)
Valuta: US dollar      Tijdsverschil: GMT-5h; UTC-6h
Gemiddelde temperatuur: 28°      Gemiddelde watertemperatuur: 27°
Het hele jaar door aangenaam Caribisch klimaat met constante, lichte passaatwinden
Voltage: 120V/50 Hz
Drinkwater is beschikbaar in een zeer goede kwaliteit
Al bij aankomst op het Flamingo airport word je rechtstreeks van de Caribische sfeer en met alle je zintuigen ontvangen. Een eerste bezoek van de kleurrijke hoofdstad Kralendijk zult geen twijfel laten, dat je hier gewoon moet van alles genieten! De stad biedt winkels voor boodschappen en ook een beetje meer... Restaurants van verschillende prijsklassen zullen niets te wensen overlaten. In het centrum van Kralendijk zijn ook banken en de postkantoor te vinden, zoals een goed medisch verzorging: een apotheek en een ziekenhuis.

LET OP! Je zult maar niet verbaasd zijn als je een iguana op de pier in Kralendijk tegenkomt, of wilde ezels en geiten tijdens een ontdekkingsreis op het eiland.
Natuur op Bonaire is wild en ongewoon en is best te ontdekken langs de "Wild Side" - de kust in het oosten - en in de Washington Slaagbai Nationaal Park. Idereen die hier weelderig groen regenwoud, watervallen en palm bosjes verwacht wordt teleurgesteld. Maar als je kunt genieten van hoge cactus bossen, waar je samenkomt met leguanen, ezels en papegaaien, van eindeloze, verlaten kalkrotsen of de steppe-achtig met gras begroeide gebieden in de hooglanden, dan zal je ook over water een juweeltje van het Caribisch gebied ontdekken

   
               
               
   

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

   

BONAIRE, CARIBBEAN NETHERLANDS:

ONE OF THE WORLD'S GREATEST DESTINATIONS TO DIVE...