UNDERWATER MUNDU

ONDERWATERWERELD

Wel vroeg was hier het belang van een intact milieu begrepen: Reeds 1962, de Stichting Nationale Parken Nederlandse Antillen (STINAPA N.A.) was opgericht, en heeft tot nu toe al veel bereikt: behalve de bescherming van de flamingo broedplaatsen en de geleidelijke opbouw van de Washington Slaagbai Nationaal Park, beschermt de Bonaire National Marine Park (BNMP) sinds 1979 de prachtige onderwaterwereld. Deze kun je na betaling van de "nature fee" elke tijd verkennen, en bovendien volledig individueel - meer dan 50 goed aangegeven duiklocaties zijn handig vanaf de kust per kantduik berijkbaar. Nog zo een 30 officiële duiklocaties zijn per boot bereikbaar, in het bijzonder langs het eiland Klein Bonaire voor de kust bij Kralendijk en de "wild side", de oostelijke kant van Bonaire. Geselecteerde duikcentra hebben deze in hun aanbod.

De onderwater fotografie is voor ons een spannend onderwerp op Bonaire, omdat het individuele duiken vanuit de kust het mogelijk maakt dit lekker rustig te doen en zonder de drukte, die je gewoon bij een bootduik in de groep voelt. Sommige kleine indrukken van onze ontmoetingen onder water zijn hier te zien...
Vele mooie duikplaaten zijn met de auto in slechts een paar minuten vanuit Kas bou di Streanan, die ook op de lijzijde van het eiland is gelegen, bereikbaar. Dus kun je op elke tijd en ook spontaan gaan duiken, bijvoorbeeld om voordeel te hebben bji goed weer of interessante lichtomstandigheden, en te profiteren van deze optimale voorwaarden voor goede fotos of gewoon om bijzondere indrukken te verzamelen.
Deze onderwaterwereld, met haar intact soorten koraal, de indrukwekkende sponzen en de ongelooflijke variëteit van Caribische rifbewoners, is gewoon adembenemend en fascinerend.

   
               
               
   

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

   

BONAIRE, CARIBBEAN NETHERLANDS:

ONE OF THE WORLD'S GREATEST DESTINATIONS TO DIVE...